juni 2018

Het is feest: DailyFresh 20 jaar!

In het teken van het 20 jarig bestaan van DailyFresh gaan we even terug in de tijd, naar waar het allemaal begon… Precies 20 jaar geleden in 1998, toen twee concurrenten – Visbeen Transport en Post Kogeko – een sprong in het diepe namen om de dienst onder de naam DailyFresh naar de UK samen te voegen, in samenwerking met een derde partij: Norfolk Line. Vanaf het ABC Westland in Poeldijk groeide DailyFresh uit tot een mooie samenwerking.

Van cultuurshock tot een perfecte formule
De eerste opstartdag van DailyFresh kunnen velen die er deel van uitmaakten, nog goed herinneren. Het was namelijk Hemelvaartsdag! Op die dag werden alle klanten van de drie partners samengevoegd en verladen vanaf Poeldijk naar de UK – een cultuurshock voor de meeste klanten en vervoerders in Nederland. Iedereen moest even wennen aan de nieuwe situatie. Naderhand bleek DailyFresh echter de perfecte formule te zijn.

Het volume van de vrachten groeide tussen 1998 en 2006 explosief. Van 30 vrachten per dag naar wel 60 tot 90! Door deze enorme groei ontstond het idee om deze formule op meerdere landen in de EU toe te passen. Een draaiplatform in Duinkerken zou hier een enorme toegevoegde waarde leveren. Hiervandaan werden dezelfde activiteiten georganiseerd als in Nederland met groupage pallets vanuit Frankrijk. Door een goede start kwamen er steeds meer werkzaamheden bij. Duinkerken had als toekomstbeeld dé fruithaven van Frankrijk te worden.

DailyFresh, ook wel Daily Noise genoemd
In 2008 verhuisde DailyFresh van Poeldijk naar Maasdijk. Daar trok DailyFresh in bij Greenpack, die een splinternieuw pand op het nieuwe bedrijventerrein Honderdland had gebouwd. DailyFresh maakte hiermee een enorme stap vooruit: 22 docks en een prachtig kantoor met uitzicht over de kassen. Het dorpje Maasdijk was echter niet helemaal voorbereid op de komst van een opkomend bedrijf als DailyFresh… Daar waar vroeger nog maar enkele vrachtwagen per dag langsreden, kwam DailyFresh nu met 100 auto’s voorbij gescheurd. DailyFresh kreeg daarom de bijnaam ‘Daily Noise’.

De vele veranderingen
In 2009 nam DailyFresh de Duitse tak over van Visbeen Transport en werd er uitgebreid met een derde locatie in Venlo. Eén jaar later nam DFDS Norfolk Line over. Twee jaar na de overname verschoof de focus van DFDS en besloten de partners Visbeen Transport en Post Kogeko het aandeel van DFDS in DailyFresh over te nemen. Tot op heden is DailyFresh een mooie samenwerking gebleken van Post Kogeko en Visbeen Transport.

De Duitse tak bleek toendertijd een moeilijke markt te zijn en daar moest DailyFresh in 2013 toch afscheid van gaan nemen. De Duitse activiteiten werden overgedragen aan Goes Transport. Echter wist DailyFresh in 2014 een nieuwe activiteit te veroveren voor het winterseizoen, namelijk de Canarische komkommers en tomaten! Deze producten kwamen wekelijks aan in de haven van Southampton. Vanaf 2014 werd DailyFresh dan ook dé logistieke dienstverlener van al het transport vanuit die haven voor levering door heel de UK. Dit is nog altijd een dagelijkse activiteit waarvan de piek in de winter plaatsvindt.

Toen de economische crisis aanbrak, was het erg moeilijk om de activiteiten in Duinkerken in stand te houden. Wat de fruithaven van Frankrijk moest worden, was nog steeds een lege vlakte met een enorm pand van DailyFresh. Gelukkig wist DailyFresh in 2016 een koper te vinden die het pand plus de activiteiten overnam.

Leuke feitjes op een rij
Wist je dat DailyFresh in 2016 ongeveer 625.000 pallets exporteerde naar de UK? Dat zijn ongeveer 30.000 vrachten! Ook retour vanuit de UK zijn er ongeveer 111.000 pallets richting Nederland geladen.

Door de samenwerking met Karsten in 2016 nam DailyFresh de gehele crossdock-activiteit over, waar we nu jaarlijks ongeveer 9.000 pallets voor crossdocken.

Wist je ook dat DailyFresh in 2017 een leuke samenwerking is aangegaan met World Horti Center? De stand van DailyFresh is daar het gehele jaar door te bezoeken om het gevoel van een echte trucker te ervaren.

Een mooie samenwerking van 20 jaar
We zijn trots op DailyFresh Logistics en willen graag iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan het succes van DailyFresh.

Contact

Algemeen

CONTACTADRES

Langeweg 20 3244 BH  Nieuwe Tonge

POSTADRES

Postbus 2 3244 ZG  Nieuwe Tonge

TELEFOON

+31 187 607 800

Direct contact

Personeelszaken

+31 187 607 839
personeelszaken@visbeen.nl

Direct contact

SALES

+31 187 607 875 sales@visbeen.nl

CUSTOMER SERVICE FROZEN

+31 187 607 870 frozen@visbeen.nl

PLANNING

+31 187 607 891 +31 187 607 892 +31 187 607 893 planning@visbeen.nl

FORWARDING

+31 187 607 820 forwarding@visbeen.nl

ADMINISTRATIE

+31 187 607 840 administratie@visbeen.nl

FLEET MANAGEMENT

+31 187 607 850 wagenpark@visbeen.nl

door DINK