NN Marathon Rotterdam
mei 2018

NN Marathon Rotterdam: Visbeen trekt hardloopschoenen aan

De 38e editie van de NN Marathon Rotterdam, dat gepaard gaat met een gezellig volksfeest, was een spetterend succes. Ruim 14.000 mensen namen deel aan de Marathon van 42 kilometer en 195 meter op 8 april, waaronder een aantal sportieve Visbeen medewerkers. Ook de collega’s van Post Kogeko hebben de hardloopschoenen aangetrokken.

De sporthelden die meeliepen van Visbeen zijn: Thomas Groenendijk, Xander van Leeuwen, Ramon de Feijter, Ingmar Coppoolse, Michel van den Burg, Aad van der Hoeven en Niels Hendrikse. Zij hebben een kwart van de totale Marathon afgelegd. Daar zijn we natuurlijk supertrots op! Wij zijn benieuwd naar hun ervaringen:

Xander vertelt:
‘‘Zondag 8 April, wekkertje om 07.00h gezet. Avond ervoor op tijd erin gegaan om enigszins fit aan de dag te beginnen. Na het opstaan een licht ontbijtje genomen en me klaargemaakt voor een loopje van 12.5km. Alles, incl. vriendin en jongste zoontje, ingeladen en koers gezet naar Rotterdam. Daar een mooi plekje gevonden voor de auto en richting wisselpunt 3 gegaan. Gelukkig lekker vroeg daar aanwezig dus heb me goed kunnen voorbereiden. Na de wissel met Michel een mooi stukje gelopen en na 1:07:54 over de finish op de Coolsingel. Wat een belevenis is dat toch! Kortom een heerlijk dagje gehad!!’’ 

Niels vertelt:
‘‘Ik mocht starten in team 2. De start was een prachtige ervaring, wat een grote groep deelnemers en wat een toeschouwers! Voor ik het wist was ik over de Erasmusbrug. Even later passeerde ik de Kuip en ging richting Station Lombardijen. Na 9 kilometer mocht ik wisselen met Ramon en uiteindelijk was ik zeer tevreden met mijn tijd en snelheid. Hierna zochten de deelnemers elkaar op in het centrum en hebben we gezamenlijk de finish bekeken. Het was een zeer leuke dag en wat mij betreft komt er volgend jaar weer een vervolg!’’ 

Michel vertelt:
‘‘Samen met Niels, Ramon en Patrick zat ik in team 2, als derde loper. Omdat ik eigenlijk een ‘mooi weer loper’ ben (liever geen regen en kou) was mijn voorbereiding wat laat op gang gekomen. Maar ik was op tijd klaar voor de Business Run in Rotterdam. Het stuk dat ik moest lopen begon op de Dorpsweg in Zuid en ging met een omweg naar de Erasmusbrug om te eindigen midden in Rotterdam Centrum, nabij Oostplein. We hadden heel mooi weer, wat als nadeel had dat het best warm was voor de lopers. We zijn immers nog niet gewend aan zomerse temperaturen. Gelukkig trof ik Niels, Ingmar, Aad en Ramon kort nadat ik gelopen had op een mooi terras in de Pannekoekstraat. Het koude biertje smaakte goed! Na dit biertje zijn we naar het parcours gegaan om de laatste lopers op te vangen. Als ik de reacties van de lopers na afloop moet geloven, doen we volgend jaar weer mee!’’ 

Thomas vertelt:
‘‘Op zondag 8 april 2018 was het zover! Visbeen deed mee met twee teams van vier personen aan de Marathon in Rotterdam. Ik was ingedeeld in team 1 samen met Ingmar, Aad en Carlo Kuiper. De sfeer was in de vroege ochtend al geweldig. Omdat ik zelf pas ’s middags moest hardlopen, kon ik ’s ochtends naar de start van de marathon kijken. Rond 13.15 uur was het zover. Ter hoogte van de kubuswoningen in Rotterdam moest ik Carlo Kuiper aflossen en stond mij de laatste 12,5 kilometer te wachten om af te leggen. De route van dit stuk liep dwars door het Kralingse bos. Gelukkig waren er veel kraampjes onderweg, waar diverse vrijwilligers klaar stonden met water en natte sponsjes vanwege de hitte. Ik had nog wat krachten overgehouden om sprintend over de bomvolle finish op de Coolsingel binnen te komen – waar ook de medailles werden uitgereikt. Wat mij betreft doen er namens Visbeen weer een paar teams mee aan dit mooie evenement!’’ 

Ramon vertelt:
‘‘Zondag 8 april hebben we meegedaan aan de Business Run in Rotterdam met twee teams van Post Kogeko en twee teams van Visbeen Transport. Ik mocht starten in team 2 als tweede loper na Niels Hendrikse. Het tweede stuk was een afstand van 12 kilometer langs de rand van Rotterdam-Zuid. Hierdoor verwachte ik minder toeschouwers, maar niets was minder waar, overal stonden er mensen langs de weg om de lopers toe te juichen – wat een enorm gave sfeer gaf. Na de 12 kilometer kon ik wisselen met Michel op wisselpunt 2. Helaas niet helemaal tevreden met mijn gelopen tijd, maar dat mocht de sfeer niet drukken. Nadat ik klaar was met lopen, kon ik even terug op adem komen, waarna Aad en ik samen met twee lopers van Post Kogeko teruggegaan zijn naar de finish. Waar we Niels en Ingmar al in het zonnetje op een terrasje aantroffen. Daar hebben we dan ook gezamenlijk een pilsje gedronken. Na het pilsje hebben we Xander en Thomas bij de finish opgewacht en de medailles in ontvangst genomen. Mooie afsluiting van een sportieve dag. Al met al was het marathon geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!’’ 

Rotterdamse Marathon

Dankzij de inzet van alle deelnemers is er een totaalbedrag van maar liefst € 83.498,50 opgehaald. 

‘‘Met de opbrengst van de NN Marathon Rotterdam kunnen nu al minstens 370 kinderen in Rotterdam een jaar lang sporten. Dat is geweldig!’’ – Erben Wennemars, ambassadeur van het Jeugdsportfonds.

Contact

Algemeen

CONTACTADRES

Langeweg 20 3244 BH  Nieuwe Tonge

POSTADRES

Postbus 2 3244 ZG  Nieuwe Tonge

TELEFOON

+31 187 607 800

Direct contact

Personeelszaken

+31 187 607 839
personeelszaken@visbeen.nl

Direct contact

SALES

+31 187 607 875 sales@visbeen.nl

CUSTOMER SERVICE FROZEN

+31 187 607 870 frozen@visbeen.nl

PLANNING

+31 187 607 891 +31 187 607 892 +31 187 607 893 planning@visbeen.nl

FORWARDING

+31 187 607 820 forwarding@visbeen.nl

ADMINISTRATIE

+31 187 607 840 administratie@visbeen.nl

FLEET MANAGEMENT

+31 187 607 850 wagenpark@visbeen.nl

Website: Sfa Print